Monday, 10 September 2012

TCS IT Wiz Bhubaneshwar Prelims 2012

1.1 Byte = how many bits ?
Ans:8 bits

2.What in this world uses MPEG-2 and MPEG-4 digital compression technology and is transmitted using INSAT 4A at 83 degrees E ?
Ans:TATA Sky

3.What is the fullform of COBOL ?
Ans:COmmon Business Oriented Language

4.Grace Murray Hooper wrote the first_____ in 1952? (opt:Bug,Compiler,BIOS)
Ans:Compiler

5.What is Google's headquarters nicknamed ?
Ans:GooglePlex

6.For which device did Apple make it's Newton OS for?
Ans:Newton PDA

7.Identify him

Ans:Vinod Dham

8.Connect SPSS , LEXMARK , Pwc and the sale of Thinkpad in 2005.
Ans:IBM

9.What was created by Eduaro Saverin ,Chris Huges , Dustin Muzkovitz and other guy?
Ans:Facebook

10.Identify




Ans:Blogger

11.X was officially launched on MTV on May 12, 2005.The detailed launch and game information divulged later that month at the Electronic Entertainment Expo.What is X ?
Ans:Xbox 360

12.Which former Google executive was hired by Yahoo to take up their Chief Executive Officer Post?
Ans:Marissa Mayer

13.Identify this game



Ans:Cut The Rope

14.Which brand in this world created the Whispernet for its trademark device?
Ans:Amazon

15.Chrome :: Google :::::  Firefox  :: _________ ?
Ans:Mozilla

16.Identify the company

Ans:SONY(Vaio TV Ad)

17.Which company acquired Conner Peripherals,Maxtor and EVault?
Ans:Seagate

18.Identify this entity.


 Ans:JustDial

19.Who has developed AISHA a competitor for SIRI in the market?
Ans:Micromax

20.Which company makes these(names were erased)

Ans:HTC

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More